work

Industrial, reimagined.

Located in bustling downtown San Francisco, Optimizely’s new 30,000 SF office mixes historic architectural features with streamlined and modern interiors.

Blitz collaborated with the core and shell architect, Remiker and Associates, to create a space that supports Optimizelyʼs technology-based work style. The overall design of the space hints at an affinity for classic sci-fi. The ground floor windows feature a custom data flow pattern made up of repeated Optimizely logos, which creates a level of visual privacy while still allowing for the street-level views that drew Optimizely to the space.

OPTIMIZELY

LOCATION
san francisco, california
SIZE
30,000 SF
SCOPE
interior design
furniture design
environmental graphics

 

Blitz took the opportunity to create a forward-looking, high-tech workspace that seamlessly integrates with the building’s industrial history.

The board room, for example, is located in a former warehouse loading dock. The room received a clean and modern restoration with the addition of furring, custom furniture, and a retractable skylight that transforms the environment for a focused AV experience. The industrial context of the space still remains though, as slits in the furring give a peek into the buildingʼs industrial past. To provide warm and organic contrasts to the exposed concrete, Design Blitz incorporated natural materials and a custom live-edge table into the project.

do you love it?

we think you might like these stories too

Optimizely

Project Details +

Project Details -

LOCATION

san francisco, california

SIZE

30,000 SF

SCOPE

interior design
furniture design
environmental graphics

Located in bustling downtown San Francisco, Optimizely’s new 30,000 SF office mixes historic architectural features with streamlined and modern interiors.

Blitz collaborated with the core and shell architect, Remiker and Associates, to create a space that supports Optimizelyʼs technology-based work style. The overall design of the space hints at an affinity for classic sci-fi. The ground floor windows feature a custom data flow pattern made up of repeated Optimizely logos, which creates a level of visual privacy while still allowing for the street-level views that drew Optimizely to the space.

Blitz took the opportunity to create a forward-looking, high-tech workspace that seamlessly integrates with the building’s industrial history.

The board room, for example, is located in a former warehouse loading dock. The room received a clean and modern restoration with the addition of furring, custom furniture, and a retractable skylight that transforms the environment for a focused AV experience. The industrial context of the space still remains though, as slits in the furring give a peek into the buildingʼs industrial past. To provide warm and organic contrasts to the exposed concrete, Design Blitz incorporated natural materials and a custom live-edge table into the project.

Do you love it?

We think you might like these stories too.

SF

415.525.9179

435 JACKSON STREET

SAN FRANCISCO, CA 94111

LA

310.343.5856

2633 FAIRFAX AVENUE

CULVER CITY, CA 90232

DENVER

720.370.1618

1800 WAZEE STREET, SUITE 363
DENVER, CO 80202

© 2020 BLITZ

SF

415.525.9179

435 JACKSON STREET

SAN FRANCISCO, CA 94111

LA

310.343.5856

2633 FAIRFAX AVENUE

CULVER CITY, CA 90232

DENVER

720.370.1618

1800 WAZEE STREET, SUITE 363

DENVER, CO 80202

© 2020 BLITZ