work

Let There Be Light

The West Campus sits on a beautifully landscaped premise, flanked by a communal courtyard shared with 3 other Google offices. The existing building framework restricted visual connection between various open workstations and limited access to daylight and natural views provided on the courtyard side of the building. ​

​ With a goal to bring continuity across the space, Blitz provided a workplace design strategy to breakdown visual barriers within the workplace and facilitate natural lighting across the space. The removal of wall partitions and semi-enclosed areas allow daylight to penetrate into the interior space and provide a clear visual connection between adjacent open office environments. Curved forms draw the user through the space and provide distinct way-finding. Bright red ethernet cables mirror the curvilinear form of conference room glazing and provide a separation between informal collaboration spaces and the open office workstations beyond.

Youtube

LOCATION
mountain view, california
SIZE
42,632 SF
SCOPE
architecture
interior design
furniture design
environmental graphics
AWARDS

 

Curved edges wrap the interior walls and are used to accentuate View corridors, improve circulation paths, and act as way finding mechanisms throughout the YouTube office.​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

A variety of lounge options with flexible furniture allow users to utilize the space for an array of functions. Informal living rooms with integrated whiteboard surfaces allow for focused work or lively social zones. Phone rooms create nooks away from desks allowing for work to be done in unassigned areas. ​

The micro-kitchen is centrally located within the campus, allowing users from neighboring buildings to conveniently gather for meals or meetings. Blitz created a simple and clutter-free solution to meet Google’s goals, while supporting the neighboring offices, high traffic, and overflow. The variation in coffee tables, bar height and booth seating allows for flexibility.

​ Bring Your Offices Up To Speed

do you love it?

we think you might like these stories too

Youtube

Project Details +

Project Details -

LOCATION

mountain view, california

SIZE

42,632 SF

SCOPE

architecture
interior design
furniture design
environmental graphics

AWARDS

The West Campus sits on a beautifully landscaped premise, flanked by a communal courtyard shared with 3 other Google offices. The existing building framework restricted visual connection between various open workstations and limited access to daylight and natural views provided on the courtyard side of the building. ​

With a goal to bring continuity across the space, Blitz provided a workplace design strategy to breakdown visual barriers within the workplace and facilitate natural lighting across the space. The removal of wall partitions and semi-enclosed areas allow daylight to penetrate into the interior space and provide a clear visual connection between adjacent open office environments. Curved forms draw the user through the space and provide distinct way-finding. Bright red ethernet cables mirror the curvilinear form of conference room glazing and provide a separation between informal collaboration spaces and the open office workstations beyond.

A variety of lounge options with flexible furniture allow users to utilize the space for an array of functions. Informal living rooms with integrated whiteboard surfaces allow for focused work or lively social zones. Phone rooms create nooks away from desks allowing for work to be done in unassigned areas.

The micro-kitchen is centrally located within the campus, allowing users from neighboring buildings to conveniently gather for meals or meetings. Blitz created a simple and clutter-free solution to meet Google’s goals, while supporting the neighboring offices, high traffic, and overflow. The variation in coffee tables, bar height and booth seating allows for flexibility. ​

Bring Your Offices Up To Speed

Do you love it?

We think you might like these stories too.

SF

415.525.9179

435 JACKSON STREET

SAN FRANCISCO, CA 94111

LA

310.343.5856

2633 FAIRFAX AVENUE

CULVER CITY, CA 90232

DENVER

720.370.1618

1800 WAZEE STREET, SUITE 363
DENVER, CO 80202

© 2020 BLITZ

SF

415.525.9179

435 JACKSON STREET

SAN FRANCISCO, CA 94111

LA

310.343.5856

2633 FAIRFAX AVENUE

CULVER CITY, CA 90232

DENVER

720.370.1618

1800 WAZEE STREET, SUITE 363

DENVER, CO 80202

© 2020 BLITZ